Tampereen seuraa edustavalle Johanna Kuurille myönnettiin 12.7.2014 toisen asteen musta vyö. Vyökoe ja myöntötilaisuus tapahtuivat Hapkidon kansainvälisellä kesäleirillä Porissa.

Johanna on aloittanut Hapkidon harjoittelun vuonna 2000 Porissa ja jatkanut Tampereen seurassa syksystä 2009. Ensimmäisen asteen mustan vyön hän suoritti samana vuonna, juuri ennen muuttoa Tampereelle.

Toisen danin kokeeseen valmistautuminen oli Johannan mukaan haastavaa sopivan kokoisen harjoitusparin puuttuessa. Niinpä hän kävi treenaamassa koetta varten myös Porissa ja ennen kaikkea treenivierailut Parkanoon paikallisen valmentajan Janne Kaunismäen oppiin olivat hyödyllisiä. "Jännitin koetta todella paljon etukäteen, mutta koepäivän aamuna fiilis oli yllättävän rento ja suoritus kokeessa hyvä", Johanna muistelee. Koe oli hänen mielestään fyysisesti vähemmän vaativa kuin ensimmäisen asteen koe, mutta tekniikoiden oikeata suoritustapaa ja myös soveltamiskykyä vaadittiin. "Pyrin panostamaan tekniikoiden oikeellisuuteen ja jämäkkyyteen, mutta myös tehokkaisiin lopetuksiin ja vahvaan asenteeseen", Johanna kertoo. Hän tahtoo kiittää tuesta perhettään, treenikavereita ja Janne Kaunismäkeä sekä Tommi YlirönniäJohanna toimii Tampereen seurassa valmentajana ja hän on saavuttanut lajissa myös useita SM-mitaleja.

Suomen pääopettaja Rami Vainionpää oli erittäin tyytyväinen Johannan vyökoesuoritukseen. Hapkidossa mustat vyöt myönnetään teknisen osaamisen perusteella neljänteen daniin saakka. Sen jälkeen vyöarvokorotukset ovat tunnustuksia lajin eteen tehdystä työstä.

 

Jaakko Huokkola (vas.) ja Rami Vainionpää myöntämässä uusia dan-arvoja kansaivälisellä kesäleirillä 2014.