Sin Moo Hapkidon Skandinavian keskusjärjestö SSMHA on valinnut vuoden 2011 suomalaiseksi Hapkidon harrastajaksi parkanolaisen Janne Kaunismäen. Valinnan kriteereinä toimivat aktiivinen lajitoiminta niin harjoittelemisen, kilpailemisen kuin valmentamisenkin saralla. Janne toimii Parkanon Hapkido-seuran vastuuvalmentajana. Lajin vuonna 1999 aloittanut Janne on suorittanut 1. danin mustan vyön vuonna 2007.  Harrastuksensa alkutaipaleella hän kertoo uusien vyöarvojen saavuttamisen toimineen hyvänä kannustimena, mutta nykyään parhaiten motivoi tieto omasta kehittymisestä. Oma kehittyminen ilmenee hänen mielestään paitsi uuden oppimisena, myös ennen kaikkea kykynä soveltaa vanhoja asioita. Harjoittelu-uransa mieleenpainuvimmaksi kokemukseksi Janne määrittelee tunteen, kun ensimmäistä kertaa asteli harjoitussaliin vailla minkäänlaista käsitystä siitä, mitä odottaa. Lisäksi mieleen ovat jääneet monet harjoitusleirit sekä ensimmäiset kilpailut, joissa Janne kävi "ottamassa turpaan". Janne näkee kilpailuihin osallistumisen hyvänä keinona mitata konkreettisesti omaa taitotasoaan. Paras fiilis kilpailuissa ei hänelle jää palkintojen saamisesta, vaan hyvistä ja tasaisista otteluista.

Tärkeimmäksi opettajakseen Janne mainitsee Tommi Ylirönnin, mutta myös Euroopan päämestarin Jurg Zieglerin persoonallinen opetustyyli on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Janne haluaa kiittää kaikkia harjoitustovereita vuosien varrelta, joilla on hänen mielestään myös ollut merkittävä rooli hänen kehittymisensä kannalta. Tulevaisuudessa hän aikoo jatkaa harjoittelua lajin parissa sekä taata edelleen parkanolaisille mahdollisuuden harrastaa lajiaan kotipaikkakunnallaan.

SSMHA:n puheenjohtaja Rami Vainionpää luovutti Vuoden Harrastaja -palkinnon Jannelle vyötekniikkaleirillä Porissa 28.1.2012.

jannenetti

Jannen oli vaikea peitellä hämmästyksen sekaista riemastusta valinnasta kuultuaan.