Tamperelaiset vastakkain keppiottelussa. Vasemmalla Lasse Miettinen ja oikealla Alfred Kokkonen. Kuva: Henriikka Harell.

 

Perjantaina 25.11. järjestettiin Porissa kombatan-kilpailut, joihin osallistui lajin harjoittelijoita Suomesta ja Italiasta. Tampereen seuraa edustivat kilpailuissa Alfred Kokkonen ja Lasse miettinen. Molemmat ottivat osaa sekä keppiottelu-, että liikesarjakilpailuun. Keppiotteluiden alkukarsinnoissa sekä Lasse että Alfred voittivat hienosti kolme ottelua neljästä ja etenivät seuraaville kierroksille. Otteluiden suuri määrä alkoi kuitenkin tuntua ja tie nousi pystyyn. "Affe" taisteli hienosti pronssiottelussa Italian Daniele Belardinellia vastaan, mutta italialaisen kokemus ja pitkä ulottuvuus olivat tällä kertaa liikaa. Aivan tyhjin käsin ei Tampereen joukkueen tarvinnut kuitenkaan kotiin lähteä, sillä arvostelutuomarit pisteyttivät Alfredin liikesarjan pronssille. Lisäksi Affe palkittiin Mandirigma -palkinnolla taisteluhengen osoittamisesta kisoissa.

Seuraavaksi Alfred kilpailee ensi keväänä lajin kotimaassa Filippiineillä.

 

KOMBATAN-KILPAILUT

Keppiottelussa on tarkoitus lyödä vastustajaa kepillä päähän, vartaloon, käsiin tai jalkoihin. Jokainen osuma on yhden pisteen arvoinen. Vastustajan voi myös yrittää riisua aseista. Aseen menetyksestä tulee niinikään yksi piste vastustajalle. Välineenä on pehmustettu rottinkikeppi ja ainoa pakollinen suojavaruste on kypärä. Liikesarjakilpailussa esitellään tuomaristolle lajin liikkeitä vapaassa ohjelmassa, joka pisteytetään.

 

 Kilpailijat valmentajan kanssa yhteiskuvassa. Kuva: Joonas Heloterä.