Lajin Pohjois-Euroopan päävalmentaja, porilainen Rami Vainionpää (9. dan) sitoo vyön Porin Yyterissä.

 

Parkanolainen Mikko Salokorpi suoritti heinäkuussa hapkidon kansainvälisellä kesäleirillä lajin mustan vyön. Mikko on aloittanut lajin harjoittelun jo syksyllä 2003. Vuosina 2006 - 2011 hapkido jäi taka-alalle, mutta kamppailulajit pysyivät mukana nuoren miehen elämässä. Kesällä 2011 kipinä syttyi uudelleen ja Mikko palasi hapkidon pariin. Hapkido on hänen mielestään hyvä tapa huolehtia omasta kunnostaan ja treeniporukkaan on helppo päästä sisälle. Viimeiset seitsemän kuukautta ennen vyökoetta Mikko treenasi viidestä kuuteen kertaan viikossa ja kohotti kestävyyskuntoa lenkkeillen ja kuntopyörällä. Mustan vyön koe on henkisesti ja fyysisesti selkeästi värivöiden kokeita vaativampi.


Mikon mielestä mustan vyön kokeessa tavallaan katsotaan myös, pystyykö oppia jakamaan eteenpäin. Vinkkinä muille kokeesta jossakin vaiheessa haaveileville hän antaa hakeutua treenien apuohjaajaksi ja myöhemmin ohjaajaksi. Näin saa kokemusta tekniikoiden näyttämisestä muille ja huomaa itsekin, millä tasolla tekniikat ymmärtää ja muistaa.

Mikko on jo seitsemäs Parkanon Pontevaa edustava henkilö, jolle on myönnetty hapkidon musta vyö. Parkanon ensimmäisestä julkisesta alkeiskurssista tulee ensi vuoden alussa kuluneeksi kaksikymmentäviisi vuotta.

 

Seuraavat henkilöt ovat saavuttaneet mustan vyön Parkanon seurassa:

Juha Kolistaja (1995)

Tommi Ylirönni (1999)

Joosu Kuivanen (2006)

Janne Kaunismäki (2007)

Niko Kyösti (2007)

Sara Viitasalo (2014)

Mikko Salokorpi (2017)